Hur balanserar vi vÄr maskulina och feminina energi? (Del 2 av 6)

NĂ€r jag satte mig idag för att skriva pĂ„ nĂ€sta del av min bloggserie i 6 delar – Om hur vi balanserar vĂ„r maskulina och feminina energi – sĂ„ började orden bara att flöda ur mig igen. Som jag nĂ€mnde hĂ€r om dagen sĂ„ upplever jag detta fenomen allt oftare nu för tiden. Att jag plötsligt har tillgĂ„ng till ny information i mitt medvetande, som jag inte vet var den kommer ifrĂ„n. Perspektiv som jag inte har resonerat mig fram till utan som bara finns dĂ€r. Jag tar nu mod till mig att förmedla exakt vad som kom till mig idag, sĂ„ fĂ„r du som lĂ€ser detta göra vad du vill med det. Du ska alltid lyssna pĂ„ din egen kropps signaler om vad som kĂ€nns sant för dig och aldrig ta en annan mĂ€nniskas sanning för given sanning.

Del 2 av 6 - Om hur vÄra obalanser uppstÄr

Vi föddes alla till en vÀrld med en obalans av maskulint överskott. DÀr görandet (prestationen) har haft högre prioritet Àn varandet (ÄterhÀmtningen). DÀr tanken haft högre status Àn kÀnslan. En vÀrld dÀr maskineriet pÄ ett sÀtt gÄr pÄ högvarv och dÀr det nu börjat lukta riktigt jÀkla brÀnt. Det Àr ungefÀr som att födas in i en obalans dÀr utandningen har högre prioritet Àn inandningen. Det Àr klart att vi blir lite svimfÀrdiga till slut. 

Den maskulina överlevnadsenergin

Den maskulina energin kan pÄ mÄnga sÀtt betraktas som överlevnadsenergin. NÀr mÀnniskor lever i överlevnadsnöd sÄ Àr det lÀtt att den maskulina energin tar överhanden. NÀr vi fastnar i ett överlevnads-mood, vilket vi till stor del har gjort som mÀnsklighet, sÄ fÄr den feminina levnadsenergin inte lika mycket utrymme. Levnadsenergin, som Àven innebÀr att vi ger oss sjÀlva utrymme att njuta av det vi har skapat, samt att skapa bara för skapandet skull, utan prestation och utan mÄl. DÀr vi ges utrymme till att bara leka med livet! Skapa konst. Dansa. MÄla. Sjunga. TÀlja barkbÄtar. Plocka smultron och trÀ upp dem pÄ strÄn.

Det maskulina överskottet ger oss en kÀnsla av att livet bara har blivit till ett enda stort allvar av borden och mÄsten. Livet börjar dÄ kÀnnas meningslöst och tomt. Vi blir deprimerade och sjuka. Vi inser att vi har hamnat i ett tillstÄnd dÀr vi överlever för att överleva istÀllet för att leva för att leva.

Det feminina kallar oss

De flesta av oss har börjat vÄra liv med ett maskulint överskott. NÀr vi har levt med maskulint överskott under en lÀngre tid sÄ brÀnner vi ut vÄrt system. Som ni lÀste i tidigare avsnitt sÄ förmedlar sig den feminina energin och rösten genom vÄra kroppar. Genom vÄr intuition och vÄra kÀnslor. Kroppen fungerar som vÄr sjÀls sprÄkrör, sÄ nÀr vi inte lyssnar pÄ kroppen lyssnar vi inte pÄ sjÀlen.

NÀr vi kör över vÄra kroppars behov och vÀlmÄende sÄ tvingas kroppen att stÀnga ner sina funktioner för att fÄ oss att stanna upp och lyssna. Vi drabbas av utmattning. Det Àr den feminina energin som kallar oss att lyssna. NÀr vi inte lyssnar till kroppens signaler sÄ blir den nödgad att pÄkalla vÄr uppmÀrksamhet genom att bli sjuk. Det Àr samma sak som vi ser nu med vÄr moder jord. Vi har inte lyssnat till den kropp som föder oss. Vi har förgiftat henne pÄ olika sÀtt och inte lyssnat till hennes behov av ÄterhÀmtning. Vi har inte lyssnat till den kropp som ger oss nÀring och liv (vÄr moder) och hon tvingar oss nu att stanna upp genom att vi drabbas av ett virus.

Corona och det maskulina överskottet

Virus finns hela tiden i och omkring oss. Anledningen till att vi blir mottagliga för det och att det tar fĂ€ste i oss Ă€r för att vi har obalanser i vĂ„ra kroppar. NĂ€r vi lever med maskulint överskott sĂ„ produceras en mĂ€ngd stresshormon som skapar obalanser som gör oss mer mottagliga för angrepp av bakterier, svamp, virus osv. Obalanserna skapar blockeringar för livsenergins flöde i vĂ„ra kroppar. Allt som bidrar till stress – fysiskt, emotionellt eller mentalt – förstĂ€rker den maskulina energin.

VĂ„ra olika obalanser skulle Ă€ven kunna förklara varför vi drabbas olika hĂ„rt av coronan. En person med mycket maskulint överskott Ă€r troligtvis mer mottaglig. Det skulle Ă€ven förklara varför fler mĂ€n drabbas hĂ„rdare av coronan Ă€n kvinnor. Även om kvinnor ocksĂ„ kan ha ett maskulint överskott sĂ„ har mĂ€n av naturliga orsaker (biologiskt och kulturellt betingat) oftast ett överskott av maskulin energi. Det skulle Ă€ven förklara varför barn och unga mĂ€nniskor inte pĂ„verkas lika mycket av coronan. De har inte lika stora obalanser i sina kroppar Ă€nnu. Dels sĂ„ har deras kroppar Ă€nnu inte förgiftats och stressats lika mycket av kemikalier men heller inte av den överlevnadstress som Ă€r starkt förknippad med ett överskott av maskulin energi.

Coronans budskap

Corona kommer med budskapet till oss om att balansera vĂ„r maskulina och feminina energi. Corona – jordens motsvarighet till utbrĂ€ndhet – kommer som en följdeffekt av att vi som vĂ€rld och som individer har levt med maskulin övervikt alldeles för lĂ€nge. Som jag nĂ€mnde tidigare: Allt som bidrar till stress bidrar till den maskulina övervikten.

NÀr vi tittar ut i vÀrlden sÄ blir det lÀtt att se den maskulina övervikten. Vi försöker i vissa avseenden att planera och strukturera ihjÀl oss. Forcera ihjÀl oss. Tvinga och hota ihjÀl oss. Missbruka vÄr makt. BegÄ vÄld pÄ oss sjÀlva och varandra. NÀr saker och ting inte fungerar sÄ tror vi att lösningen Àr att planera och strukturera Ànnu mer trots att lösningen i mÄnga avseenden Àr precis tvÀrt om. Att slÀppa taget. Att vila. Att luta oss tillbaka för att ge luft Ät ny inspiration, nya tankar, nya idéer, nya förhÄllningssÀtt och nya perspektiv att fÄ flöda fram ur den feminina mer tillitsfulla energin.

Den maskulina energin litar bara till sig sjĂ€lv. ”Om nĂ„got ska bli gjort sĂ„ behöver jag se till att göra det sjĂ€lv.” Den feminina energin Ă€r mer i kontakt med tilliten till den universella intelligensen. Hon vĂ„gar luta sig tillbaka och ha tillit till att livet vet vĂ€gen. Till att hon inte behöver styra eller tĂ€nka ut livet. NĂ€r vi försöker forcera livet sĂ„ kör vi över den feminina energin och kĂ€nslans intelligens. VĂ„ra sjĂ€lars intelligens.

Ett sÀtt att leva i mer balans Àr dÀrför att lyssna mer till vÄra kroppar, men för att höra vÄra kroppars signaler behöver vi ocksÄ ta bort sÄdant som stör vÄr kropps kommunikation med oss. Mer om hur vi göra detta kommer i fjÀrde delen. I nÀsta avsnitt sÄ ska vi ta upp kopplingen mellan det maskulina överskottet och utbrÀndhet.

Mer om detta i följande avsnitt:

Del 3. Om det maskulina överskottet och utbrÀndhet
Del 4. Om att börja lyssna till kroppen – Det femininas röst
Del 5. Om att hedra det feminina inom var och en 
Del 6. Om att balansera vÄr ljuskropp (Merkaba-meditation)

Tidigare delar:

Sanna Nova Emilia

Sanna Nova Emilia

Allt jag förmedlar – i mina texter, böcker och scenframtrĂ€danden – Ă€r fött ur en lĂ€ngtan att fĂ„ levandegöra mĂ€nniskans inre, nĂ„ Ă€n djupare in i vĂ„r mĂ€nskliga existens och i upplevelsen av att vara mĂ€nniska. Efter att fĂ„ öppna dörrar och bygga broar mot en plats dĂ€r vi alla fĂ„r möjlighet att leva lika fria som vi föddes. Som sanna skapare av vĂ„rt eget personliga universum...
Dela artikeln
Dela pÄ facebook
Facebook
Dela pÄ twitter
Twitter
Dela pÄ linkedin
LinkedIn
Dela pÄ whatsapp
WhatsApp
Dela pÄ email
Emejl