Bara ett andetag bort

Introduktion

Kort om boken

År 2005 förlorade Sanna sin dotter. Bara ett par dagar senare började hon uppleva saker hon aldrig hade upplevt tidigare. Hon fick en stark själslig kontakt med sin dotter och insåg att hennes sorg hade öppnat upp för en helt ny dimension av livet och av vad det innebär att vara människa. Att döden på alla sätt kan göra livet mer levande om vi väljer det.

Bara ett andetag bort – Boken om mitt osynliga barn handlar om döden, om sorgen, glädjen och tacksamheten, men mest av allt så handlar den om kärleken. Utifrån sina egna erfarenheter och upplevelser ger författaren nya perspektiv och dimensioner av både livet och döden. Det är en bok att söka tröst ur, en bok att finna inspiration, hopp och kraft i. Bara ett andetag bort – Boken om mitt osynliga barn är en bok som river murar och bygger broar. Det är en bok som ger en mening åt det till synes meningslösa.

Kay pollak

Att välja glädje...

Mannen som med sin gnista och glöd inspirerat och berört så många människors hjärtan, både med sina filmer, böcker och föreläsningar. Kay utmanar oss att se ge våra invanda föreställningar, släppa taget och pröva nya förhållningssätt till såväl oss själva som till våra medmänniskor och livet. Jag förstod inte förrän långt senare vilken betydelse Kays böcker Att växa genom möten och Att välja glädje skulle få för mig. Vilka prövningar vi än må möta så har vi alltid ett val. Jag valde glädjen. Jag valde att växa.

”Jag har din bok i min hand, klockan är halv 8 på onsdag morgon.
Ha! Oj, vad jag har läst! Boken kom på posten igår, jag började läsa
och kunde inte sluta.

Nu gick jag upp tidigt på morgonen och satte mig att läsa igen och ja,
jag blir förändrad… Tack för den boken Sanna! Jag blir bara förändrad.
Det är så att man tappar andan ibland och man blir alldeles starkt berörd, det är ett så vackert språk.

Gulle dig Sanna, tack ska du ha för att du skickade boken!” 

– Kay Pollak

Bara Ett Andetag Bort - Omslag

Recensioner

Sagt om boken

TV 4

Nyhetsmorgon

Sanna Nova Emilia förlorade sin dotter Jonna, 15 månader gammal. På kvällen hade Jonna dansat runt skrattande i trädgården och när Sanna Nova Emilia kom in i sovrummet för att säga god natt till henne upptäckte hon att dottern inte levde längre. – Jag hade två val då. Antingen skulle jag låta det här förgöra mig eller så kunde jag se det som att livet gett mig en ny möjlighet att se de riktiga värdena i livet, säger Sanna Nova Emilia.

– Självklart förstår jag den djupa känsla av meningslöshet och förtvivlan som infinner sig hos föräldrar vars barn bragts om livet eller som själva valt att avsluta sina liv. I det sammanhanget får sorgen helt andra känslomässiga följeslagare – som skulden och vreden.

Vreden över andra människors handlingar och skulden över vad vi anser att vi borde ha gjort annorlunda. Men min övertygelse är ändå att vi, när vi bearbetat detta, kan välja att utgå ifrån det som är och tack vare vår erfarenhet skapa en mer meningsfull framtid både för oss själva och andra.

tillägnan

Till minne av min dotter

Livet är en tavla som vi målar i all världens färger. Det finns inga dåliga färger. Det finns inga fula färger. Det finns inga dåliga känslor. Inga fula känslor. Inga dåliga upplevelser. Det finns bara färger som skapar kontrast till varandra. Utan skuggor skulle tavlan inte få något djup. Så även om vi kanske gärna lurar oss själva till att tro att vi endast önskar måla vår tavla med glädje och ljus så vet vi i våra innersta inre att det är motsatserna som gör varandra möjliga. Att utan mörkret så upphör ljuset att vara ljust.

Jonna Saga Linnea - Datum

De säger att det var orättvist att du dog. Men jag fick möta din blick och jag fick hålla din hand. Jag fick ha dig hos mig under hela ditt liv och du lärde mig att älska av hela mitt hjärta. Jag fick uppleva dig min älskade dotter. Så jag har i själva verket ingenting förlorat. Jag har i själva verket vunnit allt!

Med oändlig kärlek,

Mamma