Om borde inte fanns…

Jag delar här en dikt från 2013 - om det lilla ordet "borde".

Vi vet i själva verket inget om hur det “borde” vara. När vi lever med ordet “borde” eller “bör” så lever vi i ett sorts ständigt fördömande av det vi upplever.

Faktum är att saker borde vara precis som de är, annars så skulle de inte vara det. Sedan så kan vi själva välja hur vi vill förhålla oss till det som är. Med fördömande och motstånd eller med nyfikenhet och acceptans.

Ibland vill vi att saker ska vara annorlunda. Det är naturligt. Då kan vi skapa något annorlunda, men det vi upplever här och nu är alltid vad det borde vara.

Livet är ett äventyr och vi har inga facit. Det enda vi kan vara säkra på är att exakt just nu så är allting exakt vad det borde vara. Det kan inte vara någonting annat.

All kärlek till dig – längs din livsväg!  

Sanna Nova Emilia

Om borde inte fanns.

Om borde inte fanns
Då borde jag inte ha gjort någonting
eller göra någonting
förrän jag gör det
Då borde inte heller du ha sagt
eller säga det du inte sa
förrän du sa det

Och det du gör
är precis det du borde ha gjort
exakt när du gjorde det
eftersom du gjorde det precis då

Om borde inte fanns
då borde inte solen skina när det regnar
Då borde precis det som händer hända
exakt när det händer
Och det som inte händer
borde inte hända då

2013 ©Sanna Nova Emilia

Sanna Nova Emilia

Sanna Nova Emilia

Allt jag förmedlar – i mina texter, böcker och scenframträdanden – är fött ur en längtan att få levandegöra människans inre, nå än djupare in i vår mänskliga existens och i upplevelsen av att vara människa. Efter att få öppna dörrar och bygga broar mot en plats där vi alla får möjlighet att leva lika fria som vi föddes. Som sanna skapare av vårt eget personliga universum... MER OM MIG
Dela artikeln
Facebook
Twitter
Epost