Men vad gör vi åt alla idioter då?

vad gör vi åt alla idioter

Innehållsförteckning

Om att ta ansvar för vår egen energi – Del 2

Här om dagen delade jag mitt blogginlägg: Att ta ansvar för vår egen energi. Jag fick då en fråga som jag vet att många undrar över och som jag själv brottades med i många år. Jag delar en fråga ifrån Mats här tillsammans med mitt svar och hoppas att fler kan få glädje av det! 

Mats fråga:

“Jättefint skrivet! För egen del dock inte alltid enkelt att följa. Har ibland svårt att låta bli att bli irriterad på det som händer i samhället just nu, och ser också att få av mina vänner har vaknat. Jag skulle gissa att jag inte är ensam att känna så, så tips om hur man lyckas hålla negativa energier på avstånd mottages tacksamt.”

Mitt svar:

“Tack för att du delar! Jag är övertygad om att många känner igen sig i det du beskriver. Det kan vara en sann utmaning att helt och hållet rikta sitt fokus enbart emot det som fyller oss med glädje, kraft och energi. Vi är trots allt så vana vid dessa dramaenergier.

Under många år var jag riktigt frustrerad över hur lite jag ansåg att världen omkring mig såg och insåg. Sen insåg jag att det inte handlar om världen utan om mig och var jag riktar mitt fokus. Att mitt fokus skapar världen.

Lek med tanken att det inte finns någon annan värld än den värld du uppmärksammar. Var skulle du då välja att lägga ditt fokus?

Det jag har märkt är att ju mer jag aktivt väljer den energi jag vill vara i – dvs i glädje, kärlek, frid – desto mer speglar världen dessa energier. Det är detta som ÄR skiftet enligt mig. Att gå från att betrakta världen som “fel” och något som behöver rättas till, till att ta fullt ut ansvar för den energi jag själv ÄR och BÄR.

Vi ändrar vår energi genom det vi uppmärksammar och fokuserar på. Så mitt råd till dig skulle vara (hur simpelt det än låter) att sluta fokusera på det i samhället som irriterar dig och sluta fokusera på de vänner som inte har vaknat. Fokusera istället på det som ger dig de känslor du vill ha. När du fyller dig själv med den energi du vill att världen ska vibrera i, så förändrar du världen.

Jag faller givetvis själv dit ibland, men det är sååå skönt att veta att det bara är upp till mig! Att inte världen behöver förändras för att jag ska må bra – bara jag!

Tack Mats! Tack alla! Let the creation begin!
All lycka till oss på vår väg!

Sanna Nova Emilia
Sanna Nova Emilia
Allt jag förmedlar – i mina texter, böcker och scenframträdanden – är fött ur en längtan att få levandegöra människans inre, nå än djupare in i vår mänskliga existens och i upplevelsen av att vara människa. Efter att få öppna dörrar och bygga broar mot en plats där vi alla får möjlighet att leva lika fria som vi föddes. Som sanna skapare av vårt eget personliga universum... MER OM MIG
Dela artikeln
Facebook
Twitter
Epost