Berättelsen Om Den Misslyckade Lilla Soptunnan

Har du någon gång känt dig som en misslyckad soptunna? Då kan du förmodligen känna igen dig i den här berättelsen...

Det var en gång en liten Soptunna som föddes till en värld där alla trodde att de var soptunnor. När vissa soptunnor hade blivit överfyllda av skräp började de svämma över sitt skräp i andra tunnor. Det största problemet i den här världen var att väldigt få tunnor ville ta hand om sin egen skit. Många försökte istället ta ansvar för andras skit eller kasta sitt eget skräp på andra.

Eftersom Den Lilla Soptunnan blev behandlad som en soptunna började hon självklart att se sig själv som en. Hon accepterade att andra slängde sina sopor i henne och hon såg det som sin livsuppgift att ta hand om andras avfall. Men så småningom började Den Lilla Soptunnan även att tro att hon var allt skräp, allt avfall och alla illaluktande sopor som andra öste ner i henne.

När soporna ibland började svämma över i Den Lilla Soptunnan blev hon betraktad som en dysfunktionell, oduglig och dålig soptunna. Hon var därför nu inte bara en soptunna och allt skräp som hon hade fyllts med. Hon var nu även en misslyckad soptunna.

Eftersom Den Lilla Soptunnan inte ville känna sig som en misslyckad soptunna bestämde hon sig för att bli allt bättre på att ta hand om alla sopor. Hon bröt ner all skit i mikroskopiska bitar, vände ut och in på sig själv, lyfte på varenda litet mögligt bananskal och undersökte varenda litet hörn av kaffesumpen, för att ta reda på vad det kunde vara för fel på henne…

– Varför var hon en sån sopa?
– Varför mådde hon skit?
– Varför kändes livet så tungt?
– Varför var hon så misslyckad?

Ibland kunde det kännas som om Den Lilla Soptunnan fullständigt skulle ruttna och förmultna inifrån. Andra gånger kunde det kännas som att hon helt skulle utplånas och gå under av all skit; som att hon skulle gå sönder av all sorg, skam, skuld, rädsla, otillräcklighet och förtvivlan som hon kände över att vara en så värdelös och misslyckad liten soptunna.

Allt vad tiden gick så växte sig Den Lilla Soptunnan allt större och större tills hon en dag hade blivit till en riktigt stor och rymlig soptunna. Hon kunde nu ta emot enorma mängder med skit så allt eftersom den nu Stora Soptunnan fortsatte att låta sig fyllas av allt mer skräp bestämde hon sig för att utveckla ett helt eget komposteringssystem.

Soptunnan blev allt mer effektiv på att bryta ner skräpet, all skit, alla negativa och destruktiva energier tills hon en dag hade blivit en fullfjädrad expert på att transformera dynga till gödsel. Hon hade nu blivit fullständigt fenomenal på att bryta ner smärta till kärlek, på att förvandla mörker till ljus, förtvivlan till hopp, skam till självvärde, ilska till självrespekt, sorg till tacksamhet, fördömande till självkärlek, projektioner till ansvar och medberoende till frihet.

Även om det ibland hade känts som att Soptunnan skulle kvävas, drunkna och dö under tyngden av all skit började hon nu upptäcka att tyngden i själva verket hade stärkt hennes muskler. För varje dag som gick växte sig Soptunnan allt starkare och starkare tills hon en dag förstod att hon var fullständigt onedbrytbar. Till slut (givetvis på en väldigt solig och vacker dag) blev Soptunnan så stark att hon helt och hållet lyckades rensa ut all skit, allt skräp och alla sopor ur sig själv! 

Då plötsligt gick det upp ett ljus för Soptunnan… ✨️ I samma stund som den sista lilla prutt-lukten skingrades i fjärran insåg hon att hon inte alls var en Soptunna. Hon insåg att hon därför heller aldrig hade varit en värdelös och misslyckad soptunna eftersom hennes livsuppgift inte ens hade varit att ta hand om andras skit. Plötsligt mindes hon att hon var en helt FRI SJÄL. Hon mindes att hon därför också var fullständigt fri att själv välja vad hon fyllde sig själv med och vad hon omgav sig själv med.

Så från och med den dagen bestämde sig den återfunna Fria Själen för att hon aldrig mer skulle låta sig fyllas av andras skit. Hon bestämde sig för att hon bara skulle fylla sig själv och omge sig själv med Kärlek, Glädje och Frid. Från och med den dagen så levde den Fria Själen därför med fullt ansvar och kontroll över sin egen lycka i alla sina dagar! Och Snipp, Snapp, Snart! Så hade hennes nya livssaga fått en helt fantastisk start! 

© Sanna Nova Emilia 
– i Frihetens & Kärlekens tjänst ✨️

Vill du ha hjälp med att rensa ut skiten och minnas ditt sanna jag? Vill du ha stöd i att växa i din självkärlek så att du kan leva så fri som du föddes?  Läs mer om vad jag kan göra för dig här! 

Picture of Sanna Nova Emilia

Sanna Nova Emilia

Allt jag förmedlar – i mina texter, böcker och scenframträdanden – är fött ur en längtan att få levandegöra människans inre, nå än djupare in i vår mänskliga existens och i upplevelsen av att vara människa. Efter att få öppna dörrar och bygga broar mot en plats där vi alla får möjlighet att leva lika fria som vi föddes. Som sanna skapare av vårt eget personliga universum... MER OM MIG
Dela artikeln
Facebook
Twitter
Epost