Leka på kontoret – i P3 och P4s morgonprogram – Vaken

Här kan ni lyssna till mitt inslag i P3 och P4s morgonprogram – Vaken!

Att pressa in det jag önskar förmedla på 4 minuter är en sann utmaning, men jag hoppas att jag idag kunnat inspirera några människor i Sverige till att våga vara lite mer knasiga och lekfulla på arbetet. Faktum är att vi aldrig behöver sluta leka om vi inte vill. Allt har med vårt förhållningssätt till det vi gör att göra. Vi har valt att förknippa arbete med något som är arbetsamt och jobbigt. Kanske ska vi kort och gott byta namn på ordet “Arbete” och istället kalla det för “Lekbete”, för att göra arbetsplatsen till de vuxnas lekplats, vilket det i det stora hela är. Att inte ta sig själv eller livet på så stort allvar behöver inte vara synonymt med att vara ansvarslös. Det innebär bara att vi tillåter oss att ha roligt och låter lusten och glädjen bli den ledande energin i vårt liv, istället för “plikter och krav”, som i sig tar energi bara av att vi uttalar orden.

När jag skriver det här så kommer en liten Skata och sätter sig på mitt fönsterbräde utanför och jag måste genast leta fram min bok “Djurens Språk” av SolÖga för att ta reda på vad Skatan vill symbolisera i detta nu. Inte för att jag tar det på blodigt allvar, utan för att jag tycker det är roligt!

Såhär står det om Skatans betydelse i “Djurens Språk”:

“Du har förmågan att skapa skönhet överallt just genom att du älskar det vackra. Min gåva till dig är att skapa skönhet i din värld/världen.”

Underbart! Låt oss skapa skönhet allesamans genom att välja det som gör oss vackra och välmående. Så som glädjen och lekfullheten! <3

Utmana dig själv idag och dansa loss till den här låten var du än befinner dig: It takes a fool to remain sane… med “The Ark”

“Every morning I would see her getting off the bus
the picture never drops
it’s like a multicoloured snapshot stuck in my brain
it kept me sane for a couple of years
as it drenched my fears
of becoming like the others
who become unhappy mothers and fathers of unhappy kids
And why is that?
‘Cause they’ve forgotten how to play.”

Sanna Nova Emilia

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][hr_shadow]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Innehållsförteckning
Robert Jarnroth

Robert Jarnroth

Dela artikeln
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Epost