Kärlekens seger

The tipping point. The point of no return. Vi är här nu. I tiden då kärleken segrar. För den var aldrig menad att göra något annat.

Ser ni samma sak som jag just nu? Hur maktstrukturer faller. Hur det orimliga faller. Hur allt som inte bygger på kärlek faller. Nu. Äntligen.
Ser ni samma sak som jag? Att kärleken till makten just nu drunknar likt Narcissos i sin egen spegelbild. Att han inte längre kommer undan sitt eget självhat.

This is the tipping point. The point of no return. Det är nu han faller. Det är nu han drunknar i sitt så illa dolda självförakt.
Han försöker. Så som han har gjort så många gånger tidigare. Med de enda medel han vet och kan. Han försöker att hota sig till vad han tror är kärlek. Hota sig till vad han tror är respekt. Hota sig till makt. Hata sig till kontroll. Styra med rädsla. Den enda känsla han fullt ut någonsin har behärskat. Rädslan. Han försöker. Men han faller nu.

Faller…
Faller…
Faller…

Och ingen kommer att fånga honom mer än kärleken själv.
Sanningens ögonblick. Det är nu han måste bestämma sig. Kärlek eller rädsla? Ska jag leva eller gå under? Ska jag bli sann eller utplåna mig själv?
Härskarnas fall. Narcissismens fall. Kärleken till maktens fall. De gamla metoderna fungerar inte längre. De är som gapande munnar i sjunkande kvicksand. Ju mer vi använder oss av rädslans metoder. Att hota, hata, håna, döma, förakta, förminska, vara arg, anklaga. Desto djupare sjunker vi. Desto mer kväver vi oss själva. Det enda sättet att återskapa balans är just nu att välja kärleken. Det andra alternativet är att försvinna och vem vill försvinna?

Det är så vackert hur allting utvecklar sig på det mest självklara och naturliga sätt. Hur det ohållbara till slut utplånar sig själv i sin ohållbarhet. Hur hatet till slut hatar ihjäl sig själv. Hur maktmissbruket till slut dör krampartat i sin egen dödliga överdos.

Att välja är inte ens längre ett val. Rädslan och makten har redan förlorat för de var aldrig ens menade att vinna. De fanns bara där för att visa oss vad sann kärlek är. För att visa oss vilka vi i sanning är. Så att vi kunde välja det enda val som någonsin fanns.
Kärlekens självklara seger…

Sanna Nova Emilia © November 2020

Mer spännande läsning...

Picture of Sanna Nova Emilia

Sanna Nova Emilia

Allt jag förmedlar – i mina texter, böcker och scenframträdanden – är fött ur en längtan att få levandegöra människans inre, nå än djupare in i vår mänskliga existens och i upplevelsen av att vara människa. Efter att få öppna dörrar och bygga broar mot en plats där vi alla får möjlighet att leva lika fria som vi föddes. Som sanna skapare av vårt eget personliga universum... MER OM MIG
Dela artikeln
Facebook
Twitter
Epost