Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/jarnroth/sannanovaemilia.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/jarnroth/sannanovaemilia.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/jarnroth/sannanovaemilia.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/jarnroth/sannanovaemilia.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39
Min Medverkan I TV4s Nyhetsmorgon | Sanna Nova Emilia

Min medverkan i TV4s Nyhetsmorgon


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/jarnroth/sannanovaemilia.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Innehållsförteckning

I onsdags fick jag den fantastiska möjligheten att få närvara i TV4s Nyhetsmorgon och berätta om hur vi går vidare efter förlusten av ett barn och om hur vi kan skapa en mening av det till synes meningslösa. Det finns så mycket jag önskar dela för att kunna bidra till tröst och stöd och nya perspektiv för människor som går igenom djup sorg. Bland annat om hur sorgen på många sätt är förlusten av en framtid som inte finns. Jag hade byggt upp en bild av hur min dotter skulle finnas vid min sida för alltid. Jag hade skapat ett liv tillsammans med henne i mina tankar och i mina drömmar. När någon dör så tänker vi ofta att “det borde inte ha hänt”, “detta är fel”, “detta är orättvist”. Men döden är inget fel. Döden är en del av livet.

Självklart så förstår jag den djupa förtvivlan som infinner sig hos föräldrar vars barn bragts om livet eller som själva valt att lämna livet. I det sammanhanget får sorgen helt andra känslomässiga följeslagare – så som skulden och vreden. Kanske tar det längre tid att fatta det beslut som jag fattade för mig själv – att skapa ett rikare liv mer fyllt av kärlek till de människor som finns kvar och lever – när vi även tvingas bearbeta vreden över andra människors handlingar, eller skulden över vad vi själva anser att vi borde ha gjort annorlunda. Men min tro, och min övertygelse, är ändå att vi när vi bearbetat detta kan kan välja att utgå ifrån det som ÄR och skapa det bästa av det NU som vi befinner oss i och göra vår framtid till en än mer meningsfull framtid både för oss själva och varandra.

Jag hade byggt upp en bild av att min dotter skulle finnas vid min sida för alltid och jag kände mig både förvirrad och förtvivlad när det inte blev så. Men det betyder inte att den nya vändning som mitt liv tog – eller att den nya framtid som väntade mig – var felaktig. Det betydde bara att den var annorlunda än vad jag själv hade trott. Och det är precis så livet är. Ovisst. Sårbart. Och kanske är det just detta ovissa och sårbara som samtidigt gör livet så vansinnigt vackert?

Ur min bok Bara ett andetag bort – Boken om mitt osynliga barn :

När vi väljer att se med våra hjärtan så kan inga barn dö förgäves, då kan ingen sorg vara förgäves. När vi väljer att se med våra hjärtan där den yttersta sanningen bor, så kan inga förlorade barn förbli osynliga i världen…”

För en mer medmänsklig och kärleksfull värld för våra barn och för ett synliggörande av de levande osynliga barn som finns här mitt ibland oss…

Sanna Nova Emilia
Direktlänk till klippet – om inte videolänken här nedan fungerar.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][video_left][video_frame]
[iframe url=”https://embed.tv4play.se/tv4play/v0/tv4video.swf?vid=2175014″ width=”572″ height=”312″]
[/video_frame]

[video_text]
[h2]Sanna Nova Emilia berättar om förlusten av sin dotter[/h2]Sanna Nova Emilia förlorade sin dotter Jonna, 15 månader gammal. På kvällen hade Jonna dansat runt skrattande i trädgården och när Sanna Nova Emilia kom in i sovrummet för att säga god natt till henne upptäckte hon att dottern inte levde längre. – Jag hade två val då. Antingen skulle jag låta det här förgöra mig eller så kunde jag se det som att livet gett mig en ny möjlighet att se de riktiga värdena i livet, säger Sanna Nova Emilia. [/video_text][/video_left]

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][hr_shadow]

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Robert Jarnroth
Robert Jarnroth
Dela artikeln
Facebook
Twitter
Epost