Hypnos

det undermedvetna

Varför hypnos?

Hypnos Àr ett vÀldigt effektivt verktyg för att komma Ät och förÀndra undermedvetna prÀglingar som pÄ olika sÀtt begrÀnsar oss i vÄra liv och relationer och hindrar oss ifrÄn att leva sÄ fria som vi bÄde kan och vill. Det kan handla om omedvetna tanke- och kÀnslomönster som vi etablerat lÄngt innan vÄrt första medvetna minne och som yttrar sig i destruktiva beteenden, en destruktiv sjÀlvbild eller förlamande rÀdslor. Det kan Àven handla om mer medvetna upplevelser som har skapat kÀnslomÀssiga blockeringar i oss, vilka stÄr i vÀgen för att vi ska fÄ uppleva det vi lÀngtar efter att fÄ uppleva i vÄra liv. Trygghet. Frihet. KÀrlek. GlÀdje. Samhörighet. Meningsfullhet.

Vem vill du vara nu? Vad hindrar dig?

Med hypnos kan du bland annat fÄ hjÀlpa att

Boka tid idag

Hypnos frö

FAQ

Vanliga frÄgor om hypnos

Som Hypnoscoach Àr den absolut vanligaste frÄgan jag fÄr av mina klienter, ganska naturligt och sjÀlvklart och kanske har du sjÀlv undrat, vad Àr hypnos?


Hypnos Àr ett slags vaket drömtillstÄnd. Du vÀgleds in i djupavslappning och dÀrefter in i trans, vilket Àr ett förÀndrat medvetandetillstÄnd som alla mÀnniskor har upplevt. NÀr du befinner dig i detta förÀndrade medvetandetillstÄnd kan coachen vÀgleda dig och hjÀlpa ditt medvetna och undermedvetna att börja samarbeta.

 

I vĂ„rt normala medvetandetillstĂ„nd sĂ„ tar det medvetna över och vi utgĂ„r i större utstrĂ€ckning ifrĂ„n vĂ„rt logiska, rationella tĂ€nkande – dĂ€r vi tolkar den yttre vĂ€rlden genom hjĂ€rnbarken och inte Ă€r lika mycket i kontakt med de inre, mer intuitiva signaler som förmedlas genom hjĂ€rnstammen och vĂ„rt undermedvetna. Men det undermedvetna finns alltid nĂ€rvarande och pĂ„verkar vĂ„ra liv pĂ„ olika sĂ€tt. Genom att bli mer medvetna om hur vi kan kommunicera med denna del av oss sjĂ€lva fĂ„r vi ett kraftfullt verktyg för att skapa varaktiga förĂ€ndringar i oss sjĂ€lva och i vĂ„ra liv.

 

Det finns ingen som kan hypnotisera dig emot din vilja. En hypnoscoach fungerar endast som guide för att vÀgleda dig in i detta förÀndrade medvetandetillstÄnd dÀr du har mer direkt kontakt med ditt undermedvetna. Coachen ger dig suggestioner (förslag) men det Àr bara du som kan vÀlja om du vill acceptera dem eller inte. Coachen kan inte fÄ dig att göra saker du inte vill (en ganska vanlig missuppfattning).

Vi börjar med att samtala kring din specifika situation och vad det Àr du önskar hjÀlp med att förÀndra i dig sjÀlv eller i ditt liv. Efter detta guidas du in djupavslappning och hypnos dÀr vi gemensamt kan arbeta med ditt undermedvetna och din specifika frÄgestÀllning. Antingen genom att frigöra dig ifrÄn oönskade kÀnslo- och tankeprogrammeringar och/eller skapa nya mer önskade programmeringar, som stÄr mer i enlighet med den du vill vara och uttrycka. DÀrefter samtalar vi kring din upplevelse och ditt pÄbörjade förÀndringsarbete.

Behovet Àr olika för alla och kan se olika ut beroende pÄ frÄgestÀllning/besvÀr och resultatet Àr givetvis beroende av ditt eget engagemang. Men det Àr vanligt att en klient upplever pÄtaglig förÀndring redan efter 1 session och mer permanenta förÀndringar efter 2-3 sessioner. MÄlet för mig som hypnoscoach Àr att hjÀlpa dig permanent pÄ minsta möjliga antal sessioner. För vissa rÀcker det med enbart ett tillfÀlle.

Hypnos Àr ett naturligt transtillstÄnd/förÀndrat medvetandetillstÄnd som alla mÀnniskor upplever spontant flera gÄnger om dagen. Men under guidad hypnos fÄr du hjÀlp att anvÀnda dig av detta tillstÄnd för att skapa varaktiga förÀndringar i ditt undermedvetna som pÄverkar ditt liv till det bÀttre.

Du har tex. befunnit dig i ett slags hypnos/trans de gÄnger du har kört bil och plötsligt upptÀcker att du Àr framme men inser att du egentligen inte kommer ihÄg hur du körde. Du har varit nÄgon helt annanstans i tankarna. Men jag skulle vilja likna tillstÄndet man befinner sig i under en en guidad hypnos som mer likt det tillstÄnd du ibland kan uppleva precis innan du vaknar till fullt medvetande pÄ morgonen. Ett tillstÄnd dÀr du upplever att du inte Àr helt vaken men samtidigt vet att du inte inte sover.

De flesta kan bli hypnotiserade om de vill. Det gÄr dÀremot inte att arbeta med hypnos mot nÄgons vilja. För att hypnosen ska vara verksam behövs klientens avsiktliga medgivande för att klienten ska vara mottaglig.

Det finns varierande teorier om vad hypnos Àr och varför det fungerar. Enligt neurofysiologiska teorier fungerar hjÀrnan lite annorlunda under hypnos. Vi fÄr tillgÄng till delar av hjÀrnan vi inte anvÀnder sÄ ofta. Koncentrationen Àr förhöjd och förstÀrkt och tar man ett EEG pÄ en person under hypnos visar hjÀrnaktiviteten: en vaken alert person. Psykodynamiska teorier ser hypnos som nÄgot som hÀnder i vÄrt psyke; vi fÄr lÀttare kontakt med den omedvetna delen av oss. Hypnos förenar kÀnsla och intellekt och den Àr bÄde upplevande och jag-stÀrkande. Vi kommer i kontakt med en del av oss sjÀlva som existerar bortom vÄrt normala dagsmedvetande.

Obearbetade kÀnslor/upplevelser som vi vid tillfÀllet för dess uppkomst kanske inte lyckades hantera eller förhÄlla oss till försvinner inte för att vi förtrÀnger eller förtrycker dem. De hamnar i det undermedvetna arkivet och fortsÀtter att pÄverka oss pÄ ett undermedvetet plan.

Inom psykologin sÄ talar man om upprepningstvÄng vilket Àr ett fenomen dÀr en individ kan fortsÀtta att upprepa samma destruktiva beteende eller livsmönster och försÀtta sig i samma situationer om och om igen. Dvs i en liknande situation som en gÄng i tiden orsakade en smÀrtsam upplevelse. Det omedvetna kan pÄ sÄ sÀtt styra oss till att pÄ ett omedvetet plan Äterskapa svÄra och/eller traumatiska upplevelser tills vi Àr beredda att lyfta upp dem till ytan och ta hand om de oönskade kÀnslor vi förtrÀngt. Detta kan bli till en ganska pÄfrestande paradox i vÄra liv. Det vi Àr allra mest rÀdda för och helst av allt önskar undvika drar vi istÀllet till oss, Ànda tills vi har försonats med vÄr rÀdsla.

Med hjÀlp av hypnos kan vi programmera om vÄr upplevelse. I detta transtillstÄnd kan vi gÄ tillbaka in i vÄr smÀrtsamma upplevelse och förankra nya kÀnslor till den som gör det möjligt för att försonas och slÀppa taget om de destruktiva kÀnslor som vi tidigare förknippat med hÀndelsen.

Vi kan Àven skapa nya programmeringar i form av ett mer positivt kÀnslotillstÄnd, vilket gör det möjligt för oss att skapa mer positiva livsmönster för oss sjÀlva.

I Sverige fÄr endast lÀkare stÀlla diagnos och utge sig för att bota sjukdomar. Hypnos kan dÀremot vara ett effektivt komplement till sjukvÄrden och hjÀlpa till att stÀrka klienten mentalt och emotionellt.

Hypnos Àr nÄgot som anvÀnts av mÀnniskor sedan lÄng tid tillbaka i historien och har anammats av den alternativa friskvÄrden till följd av dess pÄtagliga hÀlsoeffekter pÄ mÀnniskan, precis som meditation/mindfulness, NLP och olika former av mental trÀning. Det Àr en stor vinst för mÀnskligheten att Àven den kliniska sjukvÄrden och psykiatrin i Sverige numera har fÄtt upp ögonen för hypnosens positiva inverkan pÄ individen och dÀrmed gör den mer tillgÀnglig för sina patienter.

Det finns idag mÀngder av forskning/studier inom omrÄdet hypnos och dess positiva effekter. Du kan bland annat lÀsa mer hÀr pÄ Hyponsföreningens hemsida

dina tankar skapar ditt liv

Dina tankar & hypnos

Det finns lite olika bud, men det sĂ€gs att vi tĂ€nker mellan 40 – 60 000 tankar om dagen och att 90-95% av dessa tankar Ă€r exakt samma tankar som vi tĂ€nkte igĂ„r. Om dessa siffror stĂ€mmer exakt Ă€r inte relevant och det skiljer sig givetvis frĂ„n person till person, men att vi till största del tĂ€nker vanemĂ€ssigt Ă€r ett faktum.

NÀr vi dessutom lÀgger till det faktum att vi aldrig ens hade lÀrt oss ett sprÄk eller hade lÀrt oss att tÀnka om vi inte hade imiterat andra mÀnniskors sprÄk och tankar sÄ blir det uppenbart att mÄnga av de tankar vi tÀnker kanske inte ens Àr vÄra egna. Samtidigt sÄ Àr det ett givet faktum att du med dina tankar skapar ditt liv och din vÀrld. Dina tankar pÄverkar bÄde dina kÀnslor och handlingar. De pÄverkar din syn pÄ dig sjÀlv, pÄ andra mÀnniskor och pÄ livet.

hypnos & tankar

Det finns ett talesĂ€tt som sĂ€ger att ”Om du vill ha nĂ„got du aldrig har haft, sĂ„ behöver du göra nĂ„got du aldrig har gjort.” Denna förĂ€ndring börjar alltid i din tanke. För att skapa nĂ„got nytt behöver du tĂ€nka att det Ă€r möjligt. Men det rĂ€cker inte alltid. Varför? DĂ€rför att vi pĂ„ ett undermedvetet plan kan styras av kĂ€nslomĂ€ssiga blockeringar/rĂ€dslor som medför att vi ofrivilligt saboterar för oss sjĂ€lva. Om du nĂ„gon gĂ„ng bestĂ€mt dig för att förĂ€ndra en dĂ„lig vana men trots din beslutsamhet snart upptĂ€ckte att du trillat tillbaka i samma gamla mönster igen sĂ„ vet du vad jag pratar om.

Du har de bÀsta förutsÀttningarna att skapa förÀndringar nÀr din tanke och kÀnsla Àr synkroniserade och nÀr ditt medvetna och undermedvetna drar Ät samma hÄll. Du behöver inte alltid veta exakt vad som hindrar dig men med hjÀlp av hypnos kan dina inre mÄlbilder, din vilja, din tanke och kÀnsla börja samarbeta vilket gör att dina omedvetna blockeringar och prÀglingar förlorar sin makt över dig. Du blir pÄ sÄ sÀtt till en aktiv skapare av ditt liv, av ditt kÀnslotillstÄnd, dina vanor/beteenden/relationer etc. istÀllet för att vara en marionett styrd av omedvetna tankeprogrammeringar. Du blir till förare istÀllet för passagerare i ditt eget liv.

Hypnos

BLI FRI FRÅN BEGRÄNSANDE RÄDSLOR

Dina rÀdslor och hypnos

FörmÄgan att kÀnna rÀdsla Àr inbyggd i vÄr hjÀrna, men inte vad vi ska kÀnna rÀdsla inför. Vad vi ska kÀnna rÀdsla inför Àr mer socialt betingat. Vi Àrver sÄledes mÄnga av vÄra rÀdslor.

Ett barn har frÄn början tvÄ medfödda rÀdslor. RÀdslan att falla och rÀdslan för höga ljud. Men ett barn har ocksÄ ganska tidigt en uppfattning om att hon Àr beroende av sin omgivning för sin överlevnad. RÀdslan att inte duga, att inte vara Àlskad och oron att bli bortstött och övergiven Àr dÀrför djupt rotad i vÄr mÀnskliga natur. Vi behöver gemenskapen för att överleva.

Dessa rÀdslor kan utvecklas till att bli oerhört begrÀnsande för oss sjÀlva och vÄra liv och det kan pÄ mÄnga sÀtt hindra oss ifrÄn att uppleva det vi drömmer om att fÄ uppleva. VÄra skydd och försvar blir istÀllet till ett fÀngelse. Om vi tex har upplevt att vi blivit svikna sÄ kanske vi vÀljer att undvika situationer dÀr vi eventuellt skulle kunna uppleva samma kÀnsla igen, men vi hindrar oss sjÀlva samtidigt ifrÄn att uppleva den kÀrlek och nÀrhet vi innerst inne egentligen lÀngtar efter.

VÄra sÄvÀl medvetna som omedvetna rÀdslor krÀver oerhört mycket energi av oss och hÄller oss i ett konstant lÀge av stress. I sÄ kallad kamp- och flyktberedskap. Detta innebÀr att vi befinner oss i stÀndig beredskap och försvar vilket kan yttra sig som Ängest och oro, samt i form av spÀnningar och vÀrk i kroppen.

Med hjÀlp av hypnos kan du fÄ hjÀlp att slÀppa gamla begrÀnsande rÀdslor, sluta fred med obearbetade kÀnslor, förankra ett mer konstruktivt förhÄllningssÀtt till dig sjÀlv och din omgivning och helt enkelt börja leva ett friare liv pÄ dina egna villkor.

Givetvis sÄ tillÀmpas tystnadsplikt.

Om mig

Diplomerad hypnoscoach

Jag har arbetat med personlig utveckling i över 20 Är och Àr Diplomerad Hypnoscoach. Jag erbjuder mina Hypnoskonsultationer och Coachsamtal bÄde pÄ min praktik i Hudiksvall men Àven online via zoom. Mitt mÄl i det arbetet Àr att ge aktivt stöd med varaktiga resultat för varje mÀnniska som önskar befria sig ifrÄn sina ofrivilliga programmeringar och leva mer sanna emot sig sjÀlva.

Det finns ingenting som ger mig sÄ mycket glÀdje som att fÄ vara delaktig i mÀnniskors resa nÀrmare sig sjÀlva, sin egen kraft och sanning. Det finns ingenting som berör mitt hjÀrta sÄ starkt och fyller mig med sÄ mycket vördnad och tacksamhet som att fÄ se en annan mÀnniska hitta hem.

Varmt vÀlkommen att boka en tid!

Sanna Nova Emilia

With licence to change!